Pakhuis de Zwijger, De Donkere Kamer #28 Stephen Shore 09-06

pakhuis de zwijger DDK #28

Interessante avond waarbij niemand minder dan Stephen Shore zelf geïnterviewd werd en vertelde over zijn werk. Heel intrigerende man die goed weet waar hij over praat.

Verder kwam Jaap Guldemond, Director of Exhibitions/Curator van Eye Filmmuseum vertellen over de expositie Master of Light – Robby Müller. Robby Müller is een Nederlandse cameraman die verantwoordelijk was voor vele bekende filmshots uit moderne klassiekers als Breaking the Waves, Dancer in the Dark, Dead Man, Down by Law, Barfly, 24 Hour Party People en Paris, Texas. Heel gaaf om te zien hoe hij gebruikmaakte met licht en bepaalde shots tot stand liet komen.

Er waren ook weer drie fotografen die een project waar ze geld voor nodig hebben kwamen pitchen waarna wij als kijker met de meegekregen muntjes konden bepalen wie hoeveel geld zal ontvangen.

Martijn van de Griendt was ook te gast en werd geïnterviewd over zijn nieuwe fotoboek Ik ben zeventien dat gaat over Amsterdamse jongeren. Het is het resultaat van de foto opdracht die het Stadsarchief Amsterdam en het Amsterdams Fond voor de Kunst jaarlijks aan drie documentaire fotografen toekent en daarnaast een buiging voor de in 2001 overleden fotograaf en filmer Johan van der Keuken. Ik vind het heel gaaf hoe hij, ondanks zijn leeftijd en de daarbij horende generatiekloof, het vertrouwen van deze jongeren heeft kunnen winnen waardoor hij heel dichtbij kon komen om ze te fotograferen en op een heel intieme wijze het leven van de jongeren vast legt.

Advertenties