Stil Leven. Stephan Vanfleteren & Armando 24-05

In het Museum Oud Amelisweerd was werk van Stephan Vanfleteren gecombineerd met dat van Armando. Abstracte schilderijen en iets wat minder abstracte foto’s wisselden elkaar af en zorgden voor een bepaald harmonie. Ik vond het niet per se bijzonder interessant maar een aantal beelden van Stephan vind ik daarentegen wel erg goed, vooral die van de vrouw in het bos, wat een heel vreemde dromerige sfeer met zich meebrengt.

Info van de site:

Te zien van 19 maart t/m 18 september 2016 in MOA | Museum Oud Amelisweerd: Stil Leven met nieuw werk van Vlaams topfotograaf Stephan Vanfleteren. Voor Stil Leven liet Vanfleteren zich inspireren door de collecties van Museum Oud Amelisweerd. In nieuw fotowerk, dat speciaal voor de tentoonstelling tot stand kwam, treedt Vanfleteren in dialoog met het oeuvre van Armando, het landhuis Oud Amelisweerd en de omringende natuur. De tentoonstelling is een ode aan de stilte; een fotografische reis langs thema’s als schoonheid, melancholie en herinnering.
MOA zet met deze tentoonstelling de traditie van opdrachtgeverschap van Oud Amelisweerd voort. Zo liet baron Gerard Godard Taets van Amerongen
eind 18e eeuw zeer kostbaar papierbehang in China maken om er de wanden van twee salons mee te bekleden. Eind 20e eeuw werd het huis gebruikt als artist in residence voor kunstenaars als Erwin Olaf en Inez van Lamsweerde.
Advertenties